Пацкан: Конституція-2004 дозволить частково переформатувати владу

Повернення до Конституції 2004 року дозволить переформатувати більшість у Верховній Раді України, і на цій підставі сформувати новий технічний уряд

Про це заявив народний депутат парламентської фракції "УДАР", голова комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан в ефірі 5 каналу, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу партії.

"Є декілька шляхів, які в подальшому не можна буде оскаржити. Перший - Конституційний суд скасовує своє рішення, оскільки це було перевищення його повноважень. Другий – ухвалення 300-ми голосами у Верховній Раді закону про внесення змін до Конституції. Третій – ухвалення Конституційного акту", - сказав Пацкан.

За його словами, наступними кроками після повернення країни до Конституції 2004 є  створення нової більшості у парламенті та обрання нового його керівництва. "Дуже позитивно, що є рішення Конституційного Суду, згідно з яким депутати-мажоритарники та позафракційні мають право брати участь у формуванні депутатських груп і це знімає питання, які зараз виникають у депутатів провладної більшості", - пояснив він. 

За його словами, партія "УДАР" готова до позачергових парламентських виборів, натомість, у президента України немає підстав для розпуску Верховної Ради та оголошення нових виборів до парламенту. "У президента є лише одна підстава для розпуску парламенту, якщо парламент не працює 30 днів. Ми готові на перевибори, але зараз треба чітко розуміти, що оголошення дострокових парламентських виборів – це пряма вертикаль і горизонталь керування однією людиною – Віктором Януковичем", - додав депутат.

"Якщо президент розпустить парламент, ані Майдан у Києві, ані у регіонах не розійдуться. Це знову призведе до підвищення градусу у суспільстві і до того, що люди знову почнуть більш радикальні дії", - застеріг Пацкан.