Патріарх Філарет і глава УГКЦ Святослав снідають з Обамою

Глава УГКЦ Святослав та Патріарх УПЦ (КП) Філарет прибули на щорічний “молитовний сніданок” із президентом США Бараком Обамою у Вашингтоні

Обидва патріархи вже мали зустріч з американськими конгресменами, на яких зокрема розмовляли про ситуацію в Україні, передає Еспресо.TV із посиланням на "Медіапортал української діаспори".

“Щороку члени Конгресу і Президент Сполучених Штатів Америки в єдності з іншими урядовцями, лідерами зі всієї території США, дипломатичною спільнотою та друзями, такими як Ви, з більше ніж 140 країн збираються для ділення в дусі дружби шляхом молитви і подяки. Ця зустріч є тим часом, коли ми можемо забути про наші розбіжності і намагатися побудувати та зміцнити відносини за допомогою нашої любові до Бога і піклуватися один про одного”, — сказано в офіційному запрошенні на від Конгресу Сполучених Штатів Америки.

Як відомо, з 1953 року кожного першого четверга лютого політична еліта Сполучених Штатів Америки на чолі з Президентом збирається на Молитовний сніданок. Ця подія організована з метою надати унікальну можливість політичним, громадським і бізнесовим лідерам зібратися разом і налагодити контакти.

Національний молитовний сніданок відбувається в одному з фешенебельних готелів Вашингтона. З часу його заснування участь у сніданку брали всі президенти США.