Суд повернув Салу повноваження, які в нього забрала облрада

Львівський окружний адміністративний суд повністю задовольнив позов прокуратури про скасування рішення облради щодо відкликання повноважень Львівської облдержадміністрації

Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Львівської області, передає Еспресо.TV.

"Указане рішення прокуратурою Львівської області оскаржено 18 грудня, з огляду на те, що Львівська обласна рада при його прийнятті вийшла за межі наданих їй повноважень, чим допустила порушення вимог Конституції та Законів України", - заявили у прокуратурі.

"Окрім того, згідно ухвал Львівського окружного адмінсуду заборонено оприлюднювати або зупиняти дію 86 незаконних рішень органів місцевого самоврядування. Йдеться про рішення, прийняті після 16 січня щодо суспільно-політичної ситуації в державі", - додали у відомстві.

Нагадаємо, 17 грудня Львівська облрада відкликала власні повноваження, делеговані Львівській облдержадміністрації, та позбавила чиновників останньої права бути в своїх приміщеннях.

23 січня жителі Львова взяли штурмом будівлю Львівської ОДА і змусили губернатора написати заяву про відставку. Однак пізніше Сало від своєї заяви відмовився.