Ватикан: критика ООН зумовлена впливом ЛГБТ-організацій

Організація Об'єднаних Націй розкритикувала Ватикан за систематичне здійснення політики, яка дозволяла священикам сексуально розбещувати тисячі дітей

Такий коментар дав постійний представник Ватикану при женевських структурах ООН архієпископ Сільвано Томазі в інтерв'ю "Радіо Ватикану", передає Еспресо.TV із посиланням на РИА Новости.

У середу Комітет ООН з прав людини опублікував доповідь про дотримання прав дітей в Конго, Німеччини, Португалії, Росії, Ємені та Ватикані, що підписали відповідну Конвенцію ООН. Зокрема, в документі, що зачіпає ситуацію у Ватикані, відзначається, що Святий Престол систематично порушував і продовжує порушувати права дітей, а також потурає поширенню педофілії в рядах священнослужителів.

Комітет ООН закликав керівництво міста-держави негайно звільнити з займаних посад усіх кліриків, які були викриті у педофілії, і почати відкриті розгляди справ щодо цих осіб. Крім цього, Ватикану наказується змінити свою політику щодо заборони на аборти і протистояти порушенням прав дітей через їх нетрадиційну сексуальну орієнтацію.

У Ватикані заявили, що візьмуть до уваги позиції, викладені в доповіді Комітету ООН, однак вважають низку його положень втручанням у справи церкви.

"Найімовірніше, тут свою роль зіграли неурядові організації, що займаються проблемами нетрадиційної орієнтації, одностатевих шлюбів тощо, у яких, звичайно, були свої коментарі з цієї теми і які в якійсь мірі посилили ідеологічну лінію (доповіді)", - повідомив Томазі.

Він підкреслив, що в документі, опублікованому ООН, містяться суперечливі одне одному заява про необхідність захисту життя дітей починаючи з моменту їх народження і рекомендація змінити політику Святого Престолу, що забороняє аборти. "Вимоги до Святого Престолу змінити своє вчення (щодо заборони на аборти) не підлягає обговоренню", - підкреслив він.

Представник Ватикану також зазначив, що Святий Престол буде продовжувати свою політику відкритості і протиборства насильству щодо дітей.

Нагадаємо, після того, як Ватикан відмовив ООН надати інформацію про ймовірні зловживання з боку священників, монахинь чи ченців, Папа Франциск оголосив про створення комітету, який боротиметься із сексуальним насильством над дітьми у католицькій церкві.