Власенко: У 2010-му КС не скасовував Конституцію 2004 року

У 2010 році ніякий Конституційний Суд не скасовував Конституцію 2004 року! Хто не вірить - почитайте резолютивну частину цього рішення

Про це на своїй сторінці у Facebook написав юрист Сергій Власенко, повідомляє Еспресо.TV.

"Він (КС) за законом взагалі не має права цього робити (скасовувати Конституцію або її частину)", - стверджує він.

Власенко висловив згоду з позицією регіоналів про те, що "не можна вносити зміни до Конституції, крім як у порядку, передбаченому розділом ХІІІ Конституції (тобто через ВР 226 голосів + висновок КС + 300 голосів конституційної більшості). Тобто самим лише рішенням КС теж не можна. 

"Тому НІХТО (у тому числі і КС) в 2010 році ніяких змін до Конституції не вносив! Просто чомусь ( :-)))) в 2010 році всі за наводкою Лавриновича ПОМИЛКОВО ВИРІШИЛИ (ну така була тоді політична воля), що діє Конституція 1996 року.

Тому сьогодні ніхто нічого не змінює. НІЯКОГО Конституційного процесу, НІЯКИХ "нових" Конституцій, ніяких комісій "з узгодження тексту". НІЧОГО!", - переконаний Власенко.

На його думку, сьогодні своїм рішенням Верховна Рада може просто констатувати той факт, що в 2010 році помилилися (адже не було 226 + висновок КС +300), тому сьогодні діє Конституція в редакції 2004 року. "Для цього потрібні просто 226 гоглосів і один раз. А оскільки ця постанова (або інший Акт) ВР, то і підписа Януковича не потрібно", - стверджує Власенко. А вже після цього, за його словами, можна починати "конституційний процес": вносити зміни і т.д.