Нуланд поставила Меркель у ніякове становище

Канцлер Німеччини прокоментувала слова заступника держсекретаря США

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила невдоволення з приводу в'їдливого коментаря  Вікторії Нуланд щодо ролі Євросоюзу в розв'язанні політичної кризи в Україні. Водночас, пані Меркель підтримує курс, який проводить високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.Про це повідомляє агентство France Press.

Слова, які в дещо пом'якшеному вигляді звучать як "До дідька ЄС" заступник держсекретаря США сказала у телефонній розмові з американським послом у Києві Джеффрі Пайєтом. Запис цих перемовин демонструє невдоволення Вашингтона млявою позицією європейських партнерів. Імовірно, саме з цією метою - посіяти розбрат у стосунках ЄС і США цей запис і було оприлюднено.

Слід завважити, що фрау канцлер опинилась у непростій ситуації. З одного боку, вона не могла лишити поза увагою цей випад з боку американського високопосадовця. З іншого - йдеться про приватну розмову, яка, вочевидь, допускає певний рівень емоційності і лексики. Тож найімовірніше, за заявою Меркель інших жорсткіших заходів не послідує.