Постраждалий у Будинку профспілок розповів, хто передав пакунок з вибухівкою

Коробку, яка вибухнула вчора в Будинку профспілок хлопцю передав чоловік, який замаскувався під активіста "Правого сектору"

Про це у своєму Фейсбуці повідомила адвокат потерпілого від вибуху в будинку профспілок Євгенія Закревська.

"Зі слів мого клієнта, потерпілого від вибуху вчора 6-го лютого в будинку профспілок, коробку з вибухівкою йому передав неподалік від будинку профспілок чоловік середнього зросту і статури (близько 1,75 метрів), в арафатці і капюшоні, сірій (здається) куртці. Говорив украінською, але так, як зазвичай говорять російськомовні - більш виразно, ніж потрібно", - пише адвокат.

"Побачив бейдж правого сектору, перепитав, чи дійсно хлопець з правого сектору, впевнившись, передав коробку коричневого кольору, сказавши щось на кшалт: "Хлопці - герої, матимите собі презент". Повернувшись до будинку профспілок, розпакувавши коробку, хлопець виявив в ній предмет, схожий на тубус для великої кубинської сигари, як він її собі уявляв, почав розкривати правою рукою, тримаючи в лівій, і стався вибух, яким йому відірвало ліву кисть і пальці правої руки, опікло око".

Закревська розповідає, що розмовляла з постраждалим 'на виході' із наркозу і потім протягом декількох годин і жодних підстав не вірити сказаному в мене немає.

"Я уточнила в Будинку Профспілок інформацію щодо знаходження вибухового пристрою в коробці із медикаментами, і отримала відповідь - що з постраждалим хлопцем до мене ніхто не розмовляв - бо це було фактично неможливо. І інформація щодо коробки із медикаментами - то було вірогідне припущення - бо найчастіше передають саме медикаменти", - уточнила адвокат.

Нагадаємо,  у четвер у Будинку профспілку стався вибух. За словами керівника охорони Майдану Анатолія Медвідя, вибухнув пакет із надписом «Ліки». Постраждало двоє активістів, одному з яких було ампутовано кість руки. Інший також отримав тяжкі травми.