Скіпальський: Януковичу слід більш прискіпливо ставитись до якості роботи та рівня професіоналізму охорони

Рівень професіоналізму управління державної охорони падає з кожним роком , але належної уваги цьому фактору Янукович не приділяє

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив колишній заступник голови СБУ Олександр Скіпальський, коментуючи інформацію про посилення заходів безпеки президента.

"Безумовно, що той, хто організовує безпеку, він оцінює обстановку, і сказати, потрібно чи ні – буде перебільшення наших можливостей. Але зрозуміло, що з кожним роком в Україні професіоналізм силових структур зменшується, тому що увага цьому не приділяється і розуміння важливості цього компоненту немає", - зазначив Скіпальський.

На його думку, Януковичу слід більш прискіпливо ставитися до якості роботи охорони, бо таке посилення заходів безпеки може обмежити для президента доступ до джерел інформації. 

"Я думаю, що Янукович повинен зробити висновки і виказати величезні претензії до управління державної охорони, яке біля Банкової не виконало своїх обов’язків. Безумовно він зреагував, і якщо ті виконавці на якість своєї роботи відреагували посиленням режиму безпеки проти нього – він буде позбавлений джерел інформації – його будуть водити за руку і він не зможе оцінювати ситуацію адекватно", - наголосив Скіпальський.