Apple теж вирішила повоювати з Bitcoin

Apple на цьому тижні зробила ряд кроків, спрямованих проти віртуальної валюти Bitcoin, видаливши з App Store останні програми для роботи з bitcoin на iPhone і iPad

Зокрема, компанією було видалено додаток Blockchain, популярний серед користувачів віртуальної валюти.

Сама компанія заявляє, що її неприйняття віртуальної валюти викликане різкими коливаннями курсу Bitcoin, відсутністю регулятора та ймовірними негативними наслідками для користувачів мобільних додатків.

Самі ж користувачі говорять, що компанія лукавить і в реальності видаляє bitcoin -додатки, оскільки вони дозволяють переводити валюту без будь-яких комісій на користь самої Apple, повідомляє Cybersecurity.ru.

Як відомо, Apple таким чином вибудувала політику роботи App Store, що компанія не тільки бере собі комісію з покупки платних програм в App Store, а й бере комісію з кожною покупки в самих мобільних додатках.

Так як в bitcoin не надано можливості централізованого обміну валюти, то і комісію брати неможливо. На думку багатьох користувачів, саме цим і був викликаний негатив щодо додатків.

За словами розробників додатки Blockchain, раніше їх додаток було схвалено для участі в каталозі App Store, але на тижні Apple видалила розробку без сповіщень про причини . Одночасно з видаленням, компанія здійснила ряд заходів, спрямованих на блокування транзакцій по Blockchain.

«Ці дії ще раз демонструють неконкурентну і непостійну політику Apple App Store, політику спрямовану на збереження монополії Apple в області платежів, а не на врахуванні інтересів користувачів», йдеться на сайті розробників Blockchain. «Додаток Blockchain був в каталозі протягом двох років, його завантажили більше 120 000 разів і ніяких скарг користувачів на нас не було. Єдине, що змінилося, так це те, що bitcoin став конкурентом для власної фінансової системи Apple ».

Apple поки ніяк не прокоментувала політику в області Bitcoin.

Нагадаємо, нещодавно в Росії криптовалюта Bitcoin була оголошена поза законом.