Bitcoin в Росії оголосили поза законом

Bitcoin в Росії оголошено поза законом. Такий вердикт винесла Генпрокуратура за результатами засідання експертної групи за участю представників Центробанку, ФСБ і МВС. Основним недоліком кріптовалюти вважається можливість її використання в злочинних цілях

Російська влада вважає, що bitcoin відмінно підходить для відмивання грошей, фінансування терористичних організацій, при цьому контролювати його поширення надзвичайно важко, а значить, криптовалюта є загрозою.

Офіційна заява Генпрокуратури від 6 лютого звучить так: "Аналіз ситуації із обігом кріптовалют (так званих віртуальних валют ) показує зростання інтересу до них, в тому числі з метою легалізації отриманих злочинним шляхом доходів", повідомляють "Вести".

Згідно з російським законодавством, рубль є єдиною офіційною валютою Російської Федерації, а значить, bitcoin можна вважати " замінником" справжніх грошей . Тому влада чітко дали зрозуміти, що використання bitcoin як організаціями, так і приватними особами, незаконно.

Минулого місяця Банк Росії застеріг громадян та юридичні особи, в тому числі і кредитні організації, від використання " віртуальних валют ", зокрема Bitcoin. Про це йдеться в повідомленні Центробанку.

На даний момент Bitcoin переживає не кращі часи. На доларових біржових майданчиках вартість криптовалюти опустилася до $ 650. А одна з головних bitcoin - бірж, розташована в Японії Mt.Gox, заявила, що призупиняє грошові виплати власникам bitcoin.