Київ розрахується з Ахметовим енергетичними об'єктами

Київська міська державна адміністрація має намір розраховуватися за послуги компанії «Київенерго» електроенергетичними об'єктами

Про це сказав перший заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Українські новини". 

"Ми зараз розглядаємо питання про розрахунок з "Київенерго" невід'ємним майном за те, скільки коштів вони вклали у перекладку труб", - сказав Голубченко. 

За його словами, труби залишаться власністю міста, натомість Київ за виконані роботи віддасть що-небудь з об'єктів енергетики у власність "Київенерго" на таку ж суму для того, аби платити з міського бюджету.

На думку Голубченка, як тільки відповідне рішення буде прийняте на сесії Київради, "Київенерго" повірить, що з ним розраховуються, і в наступному році передбачить виконання більшої кількості робіт.

«Він навіть кредити візьме... Йому вигідно віддавати нам у власність покращені тепломережі, а собі забирати енергетичні об'єкти » , - сказав заступник голови КМДА. Голубченко також підкреслив, що комунальне підприємство у своєму бізнесі більше налаштовано на електричну складову.

Нагадаємо, що «Київенерго» - монополіст із забезпечення Києва теплом і електроенергією. Компанія належить ДТЕК Ріната Ахметова.