Рибак підтримав міф про неможливість опозиції домовитись щодо зміни Конституції

Голова Верховної ради України Володимир Рибак стверджує, що у опозиційних фракціях немає узгодженої позиції щодо змін Конституції, що унеможливлює роботу парламенту

Про це Рибак заявив в інтерв’ю телеканалу «Рада».

«Є розбіжності між позицією фракцій «УДАР» і «Батьківщина», фракція «Свобода» каже, що підтримує «Батьківщину», але узгоджених дій немає, пропозицій немає», - сказав Рибак. 

«Сьогодні новий тиждень, і ніхто над Конституцією не працює», - додав Рибак. 

За його словами, керівник робочої групи «не може її зібрати, оскільки немає чого розглядати».

Голова Верховної Ради також заявив, що не можна ставити розгляд соціально важливих законопроектів у залежність від внесення змін до Основного закону. За його словами, у парламенті зареєстровано 2100 законів від різних суб’єктів законодавчої ініціативи, 700 законопроектів розглянуті комітетами, у тому числі такі, що потребують першочергового розгляду.
«Але Верховну Раду сьогодні перетворюють на якійсь мітинг, куди можна прийти помітингувати, а потім піти займатися своїми проблемами», - сказав він.

Нагадаємо, раніше прес-служба Верховної Ради опублікувала повідомлення про те, що УДАР і «Батьківщина» не можуть домовиться щодо змін до Конституції тому і не працює робоча група з цього питання.