Англійцям заборонили палити в авто з дітьми

Англійський парламент більшістю голосів схвалив законопроект про заборонну куріння в автомобілі у присутності дітей

Підтримку законопроекту висловили 376 парламентарів, що надає повноваження міністру охорони здоров’я втілити заборону на практиці, передає УНН з посиланням на видання The Scotsman.

Медики вже встигли привітати таку ініціативу, оскільки довго боролися тим, що діти можуть бути жертвами пасивного куріння у закритому просторі, зокрема в авто.

“Прийняття закону, який допоможе вберегти сотні тисяч дітей від впливу пасивного куріння в автомобілі, тепер в межах досяжності. За умов підтримки обох палат парламенту, наразі відповідальність за заборону куріння у машинах лежить на уряді, який при першій же можливості має впровадити його, щоб захистити дітей”, — зазначив голова Британського Фонду по боротьбі з легеневими захворюваннями Пенні Вудс.

Водночас курці назвали уряд “безхребетним” і розкритикували можливість набуття чинності такого закону, оскільки вважають, що така законодавча ініціатива порушує їх права та її дуже важко втілити на практиці.

“Законодавство матиме дуже незначний вплив, тому що наразі багато дорослих все ще курять в автомобілях, які перевозять дітей. Вони і далі так чинитимуть, оскільки буде дуже важко на практиці втілити таку заборону. Уряд заборонив куріння в громадських місцях. Тепер вони збираються заборонити його у відокремленому місці. Ваш дім стане наступним місцем”, — сказав голова одного із клубу курців Саймон Кларк.