Атака хакерів заважає змінити конституцію Нікарагуа

Атака хакерів на сайт офіційної газети Нікарагуа La Gaceta завадила офіційним вступу в силу поправок до конституції країни, що знімають обмеження на число президентських термінів

Планувалося, що поправки до конституції, прийняті Національною асамблеєю (парламентом) Нікарагуа 29 січня, будуть опубліковані La Gaceta в понеділок, 10 лютого. Проте сайт офіційного видання Нікарагуа - пішов в оффлайн через хакерську атаку. Сайт газети або недоступний, або на ньому з'являється повідомлення «Hacked By Algerian Ghosts» («Зламано Алжирський примарами»), повідомляє Lenta.ru з посиланням на El Nuevo Diario.

Через кібератаки редакція La Gaceta також не встигла підготувати і випустити в друк номер за 10 лютого, в якому повинні були бути опубліковані зміни до конституції.

Поправки до конституції, що скасовують обмеження на число президентських термінів, дозволять чинному главі держави Даніелю Ортезі зберегти за собою посаду президента. Ортега перший раз займав пост президента з 1985 по 1990 роки. Наприкінці 2006 року він знову переміг на президентських виборах, а в 2011 році був переобраний на новий термін.