Богатирьова знайшлав великий плюс у бюджеті - 2014 - їй дають на 4 млрд грн. більше

В.о. міністра охорони здоров'я Раїса Богатирьова під час брифінгу повідомила, що на медицину в 2014 році держава виділила понад 60 млрд грн

"Нещодавно схвалений Верховною радою України Державний бюджет на 2014 рік на фінансування медичної галузі в цілому, як з центрального так і з місцевих бюджетів передбачена сума 60 млрд 800 млн грн., що на 4 млрд 360 млн грн. більше, ніж у 2013 році. З цих коштів для місцевого бюджету – 48 млрд 520 млн грн", - сказала Богатирьова, пише УНН.

В іноземній валюті   бюджет української медицини складає 5 млрд євро. У більш розвинутих країнах воно значно більше. Наприклад, у Франції, де населення більше на 20 млн, бюджет минулого року склав 175 млрд евро.
 
Проте, на думку фахівців, проблема вітчизняної медицини криється не лише у недостатньому фінансуванні, і збільшення бюджету проблем не вирішить. Адже у медичній сфері кошти використовують нераціонально, крім того чималу частину – розкрадають.  Так, під час тендерних закупівель у тінь йдуть млрд. грн. держаних коштів.