Через відмову Росії дати довгострокову знижку на газ влада вирішила відновити термінал Каськіва

Через те, що Росія відмовляється підписувати довгостроковий контракт на надання знижки на газ в Міненерго вирішили повернутися до проекту LNG-терміналу

Про це газеті "Комерсант-Україна" повідомило джерело в Міненерго 

"Оскільки імпорт зрідженого газу через Босфор утруднений, головна надія сьогодні на його покупку в Азербайджані і поставку по Чорному морю", - уточнило джерело.

Найближчим часом Україна повинна відновити переговори про це з Азербайджаном. Одержуваний газ може спрямовуватися насамперед на хімічні підприємства, відзначає джерело в Міненерго.

Вчора в прес-службі Головного управління Державного земельного агентства в Одеській області повідомили, що видали держпідприємству "Національний проект" LNG -термінал" дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Під термінал передаються 13,5 га на території Сичавської сільської ради Комінтернівського району в безпосередній близькості до порту Південний і Одеському припортовому заводу .

Нагадаємо, "московські угоди" Януковича і Путіна передбачають домовленості щодо знижки на газ. В додатку до контракту прописано, що Росія використовує певний коефіціент, який знижує ціну на газ до $268,5. Але цей коефіціент переглядається кожного кварталу.