Доля Тимошенко буде відома за три години

Суддя Антоніна Юр’єва пішла у дорадчу кімнату – рішення з приводу пом’якшення умов утримання Тимошенко буде прийнято упродовж трьох годин

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV з залу суду.

Судове засідання тривало біля чотирьох годин. За словами нашого кореспондента, воно виявилося доволі бурхливим.

Сторона обвинувачення вважає необхідним відмовити Тимошенко у клопотанні про пом’якшення умов через те, що екс-прем’єрка не брала участі в роботі колонії, має п’ять доган та ніяких заохочень.

Захисник Олександр Плахотнюк у свою чергу заявив,що Тимошенко не могла брати участь у роботі колонії через хворобу, 2 з 5 доган були отримані ще у Лук’янівському СІЗО, отже вважаються погашеними. 

Нагадаємо, раніше суддя заборонила фото та відеозйомку під час розгляданні клопотання про пом'якшення умов. Воно було подане ще 30 грудня минулого року. 17 січня комісія Качанівської колонії відмовила екс-прем'єрці. Прокуратура також підтримала комісію колонії, а під час суду подала клопотання про заборону фото та відеозйомку.

Тимошенко не прибула до суду. Ще 8 грудня вона написала, що не проти того, щоб у суді її представляли її захисники. Зокрема сьогодні на засіданні присутній Олександр Плахотнюк,який  висловився на захист журналістів.