Геращенко не дали поспілкуватись із затриманими активістами, але показали черкаське СІЗО

Народному депутату Ірині Геращенко відмовили у розмові з затриманими в Черкасах активістами, але показали місцевий слідчий ізолятор

Про це нардеп написала в себе на «Фейсбуці».

«В цих двох камерах утримуються 17 політичних заручників, серед них кілька автомайданівців. Керівник групи слідчих Руслан Андріяш, який як заєць без гальм, тікає з судів, не з'являється на слухання апеляційних скарг, сьогодні порушив всі можливі і неможливі норми закону і відмовив мені як нардепу зустрітися з затриманими. З вбивцями і гвалтівниками депутатам зустрічатися можна, з політичними в'язнями – НІ», - заявила Геращенко.

За словами нардепа, вже пройшло 3 судових засідання по затриманих активістах – їх переносять через хворобу чи неприбуття слідчих або судді

«Керівник черкаського апеляційного суду Володимир Бабенко так і не зміг пояснити, чому вже тиждень всі політичні справи НЕ розглядаються і відкладаються на невизначений час . Так само як і прокурор Геннадій Дем'яненко не знає, чому слідчі не з'являються на суди, слідчі дії не проводяться, а сама прокуратура, що вустами Пшонки говорила про гуманізацію, сьогодні вже вимагає посилення відповідальності», - наголосила Геращенко.

Вона також повідомила, що в’язні просили передати привіт одному з нардепів.

«До речі - 90% сидільців черкаського СІЗО проголосувала за Поплавського,  політичних там тоді не було. Просили передати йому привіт і прохання сприяти в ремонті. Зробимо з Томенком це звичайно , при зустрічі наступного тижня у ВР», - зазначила Геращенко.