Голубченко пояснив Макеєнку, що проїзд в метро обов'язково має подорожчати

Через відмову підвищити вартість проїзду в метро до 3 грн столична влада ставить під загрозу здатність обслуговувати свої борги

Про це пише газета "Капитал".

"Сьогодні у нас виникла проблема: у договорі з банком вказано, що джерелом покриття кредиту є підвищення тарифів. Але оскільки прийнято рішення залишити вартість проїзду колишньою, то ми не можемо отримати ці кошти", - заявив вчора перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко. 

В січні департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА ) уклав договір з Укрексімбанком про надання кредиту на 500 млн грн. Документ передбачав шестирічний термін погашення позики зі ставкою 10 % річних. 

Директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Євген Водовозов підтвердив, що на даному етапі виділення кредиту Укрексімбанком заморожено в зв'язку з відсутністю компенсаторів для його погашення.

«Зараз ведуться переговори з Кабінетом міністрів. Ми в пошуку нових джерел. Кошти не будуть виділені, поки ми не знайдемо інші компенсатори », - пояснив співрозмовник. 

Нагадаємо, голова КМДА Володимир Макеєнко повідомив, що міська влада не буде піднімати ціни на метро, як було заплановано раніше.