Майдан вимагає звільнити затриманих афганців - міліція підозрює їх у вимаганні

Самооборона Євромайдану пікетувала Подільський райвідділок міліції з вимогою відпустити затриманих «афганців»

Самооборонівці повідомили, що затриманим висунули звинувачення сьогодні о 12:00, а близько 15:00 має відбутися суд з обрання їм запобіжного заходу. За словами пікетувальників, затримали двох «афганців», повідомляє «Радіо Свобода».

Речник київської міліції Ольга Білик повідомила, 10 лютого до Подільського райуправління міліції надійшло повідомлення, що троє невідомих ведуть людину зі зв’язаними руками в напрямку Гаванського мосту. На місце виїхала слідчо-оперативна група.

«Там до міліції звернувся 31-річний чоловік з Івано-Франківської області, який перебував на майдані Незалежності з початку січня. Він заявив, що того вечора до нього підійшла група чоловіків і почали вимагати 14 000 гривень. Потім побили і вивезли на автомобілі за адресою Набережно-Лугова, 4. Там їх і затримали міліціянти за підозрою у вимаганні. Гроші начебто хотіли, бо підозрювали, що саме таку суму він вкрав на Майдані», – розповіла Білик.

За даними міліції, троє затриманих – жителі Тернопільської, Вінницької і Луганської областей, які є мітингувальниками з Майдану. Як кажуть в МВС, суд уже обрав їм запобіжний захід у вигляді арешту, а зараз триває досудове розслідування.