Міліція обіцяє більше не допитувати постраждалого від вибуху у Будинку профспілок

Львівські правоохоронці запевняють, що більше не будуть допитувати Романа Дзівінського, який постраждав від вибуху у Будинку профспілок

Про це повідомив народний депутат від «Батьківщини» Роман Ілик на сесії Львівської обласної ради, повідомляє прес-служба депутата.

«Слідчі Шевченківського райвідділу міліції Києва, які розслідують справу вибуху у Будинку профспілок, сьогодні приходили  у реанімацію 8-ї міської клінічної лікарні Львова щоб встановити обставини травмування Романа Дзівінського. Вчиняється тиск на лікарів та медичних працівників. Невже не можна почекати тиждень-два, коли постраждалий прийде до тями?», - наголосив нардеп.

Із запитаннями щодо того, хто дав вказівку проводити такі слідчі дії та щодо тиску на лікарів, нардеп звернувся до заступника начальника ГУ МВС України у Львівській області Сергія Маруняка. Останній повідомив, що опитування потерпілого намагалися провести відповідно до доручення слідчого. Він пообіцяв, що більше правоохоронці не намагатимуться опитати Романа, оскільки головний лікар повідомив, що його стан не дозволяє цього робити.

Під час сесії парламентар, посилаючись на дані лікарів, зазначив, що стан здоров’я постраждалого не дозволяє йому давати жодних свідчень. Крім того, хлопець потребує надання психологічної допомоги: «Складна комбінована травма, струс головного мозку, контузія органів грудної клітки, ампутація лівої руки, втрачено три пальці правої руки, опіки обличчя, вух, грудної клітки, обидвох стегон. Як у такому стані можна намагатися задавати людині якісь запитання? Хлопцеві, перш за все, необхідно прийти до тями, надати психологічну допомогу. Яким треба бути нелюдом, щоб дати наказ допитувати людину у такому стані?»

Нагадаємо, Дзівінський разом з іншим активістом Майдану постраждав від вибуху невідомого предмету, який передали до Будинку профспілок під виглядом ліків. Ще один постраждалий - Назар Держило, який втратив одне око, вивезений на лікування до Польщі.