У протоколі Bitcoin виявлена ​​фундаментальна вразливість

Невдачі продовжують переслідувати найпопулярнішу криптовалюту. У програмному забезпеченні для обміну віртуальними грошима Bitcoin було виявлено фундаментальний баг, що дозволяє реалізовувати шахрайські схеми

Про це йдеться в даних токійській компанії Mt.Gox, найбільшого світового Bitcoin - обмінника . Дана новина негативно відбилася на курсі віртуальної валюти, курс якої опустився до позначки в 581,10 доларів за 1 біткоін.

Одночасно з цим, японська компанія заявила, що в понеділок вона продовжує вимушено блокувати трансфери коштів на зовнішні bitcoin-адреси через технічні складнощі в системі компанії. У Mt.Gox кажуть, що працюють над вирішенням проблем і сподіваються відновити транзакції найближчим часом. Також в компанії заявили, що ніякі bitcoin - депозити клієнтів не постраждали і компанія гарантує збереження коштів клієнтів, повідомляє Cybersecurity.ru.

Говорячи про виявлений баг, Mt.Gox заявила, що він дозволяє потенційному зловмиснику використовувати мережу bitcoin для зміни деталей про транзакції, тобто зловмисник потенційно може ініціювати транзакцію, якої в реальності не було, або приховати транзакцію від одержувача, хоча в вона в реальності була. У компанії помітили, що архітектура bitcoin така, що сам факт зміни транзакційних даних ще не говорить про перехоплення віртуального гаманця, але він дозволяє потенційному зловмиснику втручатися в процес передачі даних і відкриває шлях до подальших шахрайськими схемами .

У Mt.Gox говорять, що компанія зі зрозумілих причин не призводить технічних подробиць про баг, але заявляє, що розробників популярних bitcoin-додатків вони вже повідомили, і ті вносять відповідні зміни. Також оператор заявив, що даним багом невідомі зловмисники вже намагалися користуватися - вразливість була виявлена ​​після того, як адміністратори Mt.Gox виявили в мережі підозрілу активність.