Львів'янина, який від вибуху втратив кисть руки, відправлять лікуватися за кордон

Львів’янина Романа Дзвінського, який втратив кисть руки від вибуху у Будинку профспілок, планують перевести на лікування у закордонну клініку

Про це журналістам розказав міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє УНІАН.

За його словами, зараз Роман перебуває у 8-ій лікарні Львова, його стан залишається тяжким. Другий постраждалий, 15-річний Назар Держило вже знаходиться у однієї з лікарень польського міста Вроцлав.

«Назар приїхав до Львова в п’ятницю. Як тільки він під’їжджав до Львова, ми вже знали діагноз і зразу зв’язались з мером Вроцлава Рафалом Дуткєвічом. Міська влада Вроцлава дуже нам допомогла. Вони одразу погодились взяти Назара на лікування. Вже в суботу Назар був у Вроцлаві.  Біда, бо хлопець втратив око, але вже сьогодні є покращення зору на друге око», - зазначив Садовий.

Стосовно Дзвінського переговори ще тривають.

«Він втратив кисть руки, пальці на іншій руці. Багато є інших проблемних моментів. Він отримує всю необхідну медичну допомогу. Також в нас є домовленості з клініками за кордоном, щоб можна було надати йому подальше лікування та реабілітацію, а основне – виготовити хороші протези, щоб мінімізувати велику біду, яка з ним трапилась. Коли будуть готові документи і медики дадуть добро, можна буде перевезти його на лікування за кордон», - наголосив мер Львова.

Міліція пообіцяла більше не допитувати постраждалого, до якого спеціально приїхали з Києва.

Нагадаємо, 6 лютого в Будинку профспілок вибухнула коробка, в якій активістами Євромайдану нібито передали ліки. Постраждало двоє львів’ян – 21-річний Роман Дзвінський і 15-річний Назар Держило. Другого постраждалого відправили до Польщі ще позавчора.