Царьов вимагає в Арбузова дати ще грошей ВВ-шникам

У своєму депутатському зверненні регіонал просить додатково виділити для внутрішніх військ МВС України у цьому році 814,5 млн. грн.

Про це нардеп-регіонал Олег Царьов повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Еспресо.TV.

У своєму зверненні він зазначає, що офіцери, прапорщики, контрактники та військовослужбовці строкової служби внутрішніх військ МВС знаходяться "на вістрі протистояння", а також виконують свої завдання з оборони важливих державних об'єктів, супроводжують спеціальні вантажі, забезпечують громадський порядок, конвоюють заарештованих і засуджених. І ці завдання не можуть бути скасовані або виконані іншими військовими формуваннями.

При цьому передбачені бюджетом кошти (1 млрд. 359,8 млн. грн.) - це, за словами Царьова, лише 27% від нормативної потреби. "У такій ситуації грошове забезпечення військовослужбовця ВВ за контрактом у 2014 році складає всього 1800 грн., тоді як у Збройних Силах України той же військовослужбовець на аналогічній посаді отримує грошове забезпечення 3000 грн. Така диспропорція не має аргументованого пояснення для особового складу і не дозволяє укомплектувати внутрішні війська військовослужбовцями за контрактом", - вважає нардеп. 

У зв'язку із загальним недофінансуванням, у командування ВВ виникають проблеми зі взаєморозрахунками з Укрзалізницею за перевезення спецконтингенту, з оплатою належного утримання військовослужбовців-строковиків, обслуговуванням спецтранспорту, утриманням службових собак, оплатою банно-прального обслуговування. Царьов також зазначає, що недофінансовуються витрати на відрядження особового складу, виплати підйомної допомоги випускникам ВУЗів.

У зв'язку з цим Царьов просить в.о.прем'єра розглянути можливість додаткового виділення асигнувань для внутрішніх військ МВС України на 2014 рік у сумі 814,5 млн. грн., у першу чергу на оплату праці військовослужбовців з нарахуваннями - 689,8 млн. грн."Це дозволить платити їм грошове забезпечення на рівні не нижче, ніж у Збройних Силах України", - написав Царьов.