Кінотеатр "Жовтень" вже не виганяють на вулицю

Представники КМДА зустрілися з компанією "Кіноман" , яка вже багато років орендує приміщення кінотеатру "Жовтень", і домовилися продовжити йому оренду

"Нам вдалося досягти компромісу. Зараз Департамент комунальної власності КМДА готує проект рішення Київради про укладення нового договору оренди, який ми укладемо на три роки", - розповів заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

Міська влада переконана, що тепер конфлікт з кінотеатром вичерпаний, пишуть Подробности.

"Орендар залишається працювати в приміщенні "Жовтня", а місто отримує справедливу ціну", - пояснив Олександр Пузанов і нагадав, що для кінотеатру буде встановлена пільгова орендна ставка, оскільки йдеться про заснування культури.

Однак директор кінотеатру "Жовтень" Людмила Горделадзе вважає, що про закінчення конфлікту можна буде говорити, коли Київрада ухвалить рішення і підготує новий договір.

"Так, зустріч з представниками КМДА відбулася, і нам пообіцяли залагодити конфлікт. Але не ми його починали, ми справно платили орендну плату. Втім, якщо все буде так, як обіцяють в мерії, то ми будемо тільки раді ", - говорить Горделадзе.

Нагадаємо, що на початку лютого з’явилася інформація про те, що кінотеатр "Жовтень" хочуть виселити з приміщення. 

Сам кінотеатр було відкрито у 1930 році під назвою "Дев'яте Держкіно". Це був перший київський кінотеатр, розміщений у окремій будівлі, а також перший післяреволюційний кінотеатр. Сучасну назву він отримав після Другої світової війни.