Лідери опозиції вимагають скликати позачергове засідання Ради

Лідери опозиційних фракцій Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок звернулися до голови парламенту Володимира Рибака із вимогою проведення позачергового засідання Верховної Ради

Про це Еспресо.TV повідомили в прес-службі партії «Батьківщина».

На цьому пленарному засіданні опозиціонери пропонують обговорити шляхи відновлення дії Конституції 2004 року, зокрема або шляхом голосування Акту про відновлення конституційного ладу, або через відповідне рішення Конституційного Суду, або в іншій спосіб, який терміново забезпечить відновлення конституційного ладу в країні.

Як заявив Яценюк, «фракція «Батьківщина» звернулася до наших побратимів по опозиції підтримати відновлення дії редакції Конституції 2004 року без будь-яких доповнень і правок, як це і було вирішено на засіданні Ради ВО «Майдан».

Також Яценюк переконаний, що лише таким чином, тобто через повернення до редакції Конституції 2004 року, президент може бути позбавлений диктаторських повноважень.

Нагадаємо, цей тиждень в Раді не є пленарним. За календарним планом наступне засідання має відбутися у вівторок, 18 лютого.