Мер Тернополя: Щодня через Держказначейство місто втрачає 10 тис. грн

У Тернополі міська влада не може розрахуватися з комунальними підприємствами, тому що Держказначейство не пускає гроші на їхній рахунок

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив мер Тернополя Сергій Надал.

"Ми не можемо вже другий тиждень розмістити кошти на депозити, тому що казначейство не пускає кошти на наш рахунок. Ми забезпечуємо зарплати в повному обсязі, але ми маємо мільйон 300 тисяч гривень, які зависли в держказначействі. Там є сплата за послуги комунальних підприємств, вони не отримали ще коштів, але з бюджетниками нам вдалося розрахуватися повністю", – розповів тернопільський голова.

"Місто щодня 10 тисяч гривень втрачає. Уже 150 тисяч гривень ми втратили. Хто за це повинен відповідати? Ця ситуація повторюється вже другий рік поспіль, вона пов’язана з економічною складовою, а можливо, і з політичною", – наголосив Надал. 

За його словами, він уже написав звернення до прокурора і чекає реакції на своє звернення. "Якщо його не буде – буде звернення до суду", – додав мер Тернополя.

Нагадаємо, бюджетний комітет Верховної Ради розглядає законопроект депутата-регіонала Миколи Левченка щодо кримінальної відповідальності керівників казначейства за несвоєчасну оплату бюджетних видатків.