Одеська міліція порушила справу за спалення портретів Пшонки і Захарченка

Приморським райвідділом міліції Одеси розпочате досудове розслідування за фактом спалення фотографій Пшонки і Захарченка під час акції протесту 9 лютого

Про це повідомляє прес-служба МВС України, передає Еспресо.TV.

Як зазначають у міліції, дану інформацію занесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.296 КК України (хуліганство). 

Наразі повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення нікому не оголошено, зазначають в МВС.

Водночас, за інформацією одеського видання "Откат", за даним фактом обласна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження щодо одного з лідерів одеського Євромайдана Андрія Сидоренка.

Сам Сидоренко про відкриття кримінального провадження щодо спалення портрету генпрокура нічого не знає.

Наразі його вже судять у Приморському райсуді за те, що 27 березня минулого року він перекривав рух на вулиці Рішельєвській. Громадському діячу інкримінують статтю 294 КК (організація масових заворушень). За кілька місяців розгляд справи по суті так і не відбувся.

Джерела в обласній прокуратурі повідомили виданню, що два провадження щодо Сидоренко, швидше за все, об'єднають в одне.

"Я про це нічого не знаю, на допити в прокуратуру мене не викликали, - сказав Сидоренко в інтерв'ю виданню. - Але я не здивуюся, якщо в ЄРДР внесені дані про друге кримінальному провадженні. У Приморському райсуді вже розглядається одне провадження стосовно мене. 27 березня 2013 підприємці вирішили на знак протесту перекрити вулицю Рішельєвську. Дія було колективною, але обвинуваченим проходжу я один, мене звинувачують в організації масових заворушень. В акції біля обласної прокуратури я брав участь, оскільки її проводив одеський Євромайдан, а я є представником Одеської народної ради".