Суд відмовився амністувати Корчинського заочно

Шевченківський райсуд Києва відмовився приймати рішення щодо застосування амністії до лідера «Братства» Дмитра Корчинського через його відсутність на судовому засіданні

Суддя Лариса Радуцька прийняла рішення перенести слухання справи на 24 лютого, передає УНІАН.

При цьому захисник Корчинського заявив суду, що у належний спосіб поінформував свого підзахисного про час і місце судового засідання та надав суду заяву Корчинського, в якій він просить проводити засідання за його відсутності.

У свою чергу сторона держобвинувачення не заперечувала проти цього.

Натомість суддя висловила сумнів у тому, що Корчинський дійсно належним чином був поінформований про дату слухань, а також у тому, що надана суду заява дійсно написана ним. Враховуючи ці обставини, судове засідання було перенесено на 13:30 24 лютого.

Нагадаємо, Корчинському оголошено підозру за статтею Кримінального кодексу України щодо організації масових заворушень 1 грудня на вул. Банковій. Після цього Корчинський втік за кордон, де і перебуває зараз.

В той же час в МВС заявили, що Корчинського можуть звільнити від кримінальної відповідальності на підставі закону про амністію учасників масових акцій протесту.