Світ споживатиме більше нафти, ніж сподівалися

Управління енергетичної інформації США (EIA) підвищило прогноз зростання світового споживання нафти в 2014 році і знизило прогноз видобутку в країнах, що не входять в ОПЕК

У щомісячній доповіді EIA підняло прогноз зростання споживання на 50 тисяч барелів на добу до 1,26 мільйонів барелів. Управління також скоротило прогноз видобутку в країнах поза ОПЕК на 110 тисяч барелів на добу до 55,96 мільйонів барелів в цьому році і на 90 тисяч барелів на добу до 57,46 мільйонів в 2015 році, повідомляє Reuters.

Крім того, EIA знизило прогнози видобутку в США на 100 тисяч барелів на добу цього і майбутньому роках до 8,4 і 9,2 мільйонів відповідно.

"Прогноз видобутку нафти в США в 2014 і 2015 роках був знижений через ознаки того, що сувора зимова погода стала причиною тимчасового уповільнення в бурінні свердловин", - пояснили в управлінні .

При цьому EIA відзначило, що його прогнози видобутку нафти на сухопутних родовищах, включаючи родовища сланцевої нафти, можуть бути перевищені за рахунок підвищення ефективності видобутку завдяки новим технологіям.

EIA підвищило прогноз видобутку в країнах ОПЕК цього року майже на 300 тисяч барелів на добу до 35,73 мільйонів.