Україна уклала контракт на модернізацію 50 танків

ДП "Укроборонсервіс" уклало з іноземним замовником контракт на капітальний ремонт і постачання 50 основних бойових танків Т-64БВ-1. Про це повідомляє прес-служба концерну. Роботи будуть проводитися на ДП "Харківський бронетанковий завод&amp

"Підписання цього контракту є серйозним кроком концерну до виведення даного типу танка на світові ринки озброєння. Т-64 вважається танком стратегічного прориву і до теперішнього часу за кордон не поставлявся. По ряду тактико-технічних характеристик, таких як вогнева міць, захищеність, прохідність, цей танк перевершує Т-72, а з елементами модернізації до версії Т-64БМ "Булат" - відповідно Т-90. Крім того, за критерієм "ціна-якість" модернізовані Т-64 випереджають зарубіжні аналоги", - заявив директор дивізіону бронетанкової, автомобільної, інженерної та спеціальної техніки ДК "Укроборонпром" Вадим Федосов.

Він підкреслив, що контракт укладено у рамках виконання рішення керівництва Концерну щодо розширення поставок бронетанкової техніки для потреб іноземних замовників, повідомляє Newsru.ua.

"При наявності великої кількості одиниць Т-64 в Україні їх реалізація на закордонних ринках представляється, безумовно, більш вигідною для країни, ніж утилізація. Виконання даного контракту дозволяє завантажити українські підприємства, збільшити прибутковість Концерну і відрахування в бюджет, а також створити в середньостроковій перспективі нові робочі місця. Наприклад, постачання кожного танка Т-64 дозволить створити на підприємстві-підрядника мінімум одне робоче місце", - сказав Федосов.

Він зазначив, що після підписання контракту на ремонт і постачання 50 танків Т-64БВ-1 обсяги виробництва ДП "Харківський бронетанковий завод" будуть збільшені майже до 100 млн грн. Це створить нові можливості для підприємства в 2014 р. Перш за все, збільшиться кількість робочих місць: чисельність персоналу на підприємстві збільшиться на 20% порівняно з 2013 р.