Одеський єврей Гурвіц засудив харківських євреїв за федералізм

Народний депутат Едуард Гурвіц засудив представників харківської єврейської общини у поширені владного міфу про антисемітизм на Майдані

Про це народний депутат та голова межфракційного депутатського об’єднання по сприянню співробітництва між Україною та Ізраїлем написав у своїй статті на «Главкомі».

«Євреї широко представлені у пропрезидентському таборі, який протистоїть Майдану. Деякі приховують свою національність, деякі, наприклад народний депутат Олександр Фельдман очолюють єврейські організації. Саме їх Янукович неодноразово мобілізовував для поширення міфу про антисемітизм на Майдані», - заявив Гурвіц.

За його словами єдиною підставою для цього були й залишаються антисемітські висловлювання деяких представників ВО «Свобода».

«Втім з початком масових протестів це репліки не носили підбурюючого характеру та не були пов’язані із реальними діями», - зазначив Гурвіц.

Також народний депутат нагадує про роль Михайла Добкіна та Геннадія Кернеса.

«Саме Харкову сьогодні відведена роль просування концепції «Русского мира». Навряд чи випадково тут при безпосередньої участі мера Геннадія Кернеса (єврей) та голови харківської ОДА Михайла Добкіна (єврей) та соратника ідеолога Кремля Владислава Суркова був створений так званий «Украинский фронт». Нібито як альтернатива Майдану, а насправді для легалізації сумно відомих «тітушок», - зазначив Гурвіц.