Канадці звинувачують росіян у маніпуляціях з температурою траси в Сочі

Канадські саночники вважають, що під час виступу найсильніших збірних на Олімпійських Іграх трасу спеціально трохи підігріли, аби не дозволити конкурентам залишити Росію без медалей в естафеті

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Советский спорт".

"На самому початку траси ми твердо претендували на "срібло", але чим нижче спускалися, тим повільніше їхали. Це очевидний сигнал, що трек сам по собі дуже швидко зробився повільним. Зазвичай це складно довести. Але я так довго займаюся санним спортом, що можу сказати напевно: коли команда типу австрійської втрачає на трасі півсекунди, це не нормально", - розповів головний тренер канадської збірної Вольфганг Штаудінгер.

За словами Штаудінгера, температура траси збільшилася після того, як виступили російські спортсмени. А висока температура призвела до уповільнення траси.

Ще один аргумент Штаудінгера - навіть німці, які виступали перед канадцями, виграли з перевагою в секунду, хоча вони настільки сильні, що "привозять" усім по дві з половиною секунди.

Канадцям запропонували подати офіційний протест, якщо у них є докази.

Директор федерації санного спорту Канади Уолтер Корі сказав, що має намір запросити у Міжнародної федерації санного спорту дані про температуру траси.

Однак і ця інформація не дасть приводу для подачі офіційного протесту.

Корі заявив, Канада буде наполягати на зміні правил, щоб найсильніші команди виступали першими, а не закривали змагання.

Як уже повідомлялося, Росія в естафетних змаганнях саночників посіла друге місце в Сочі.

Крім того, латвійці, роздратовані постійними перемогами німців, виступили за зміну правил.