У Німеччині міністр сільського господарства іде з посади через скандал

Міністр продовольства та сільського господарства ФРН, колишній глава МВС Ганс-Петер Фрідріх подає у відставку

Про своє рішення політик оголосив 14 лютого на прес-конференції в Берліні, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС.

Міністр іде з посади через звинувачення в тому, що він порушив умови конфіденційності під час слідства у справі дитячої порнографії.

"Тиск на мене за останні години так зріс, що, на мій погляд, неможливо виконувати свої завдання з концентрацією уваги, спокоєм і тією політичною підтримкою, яка для цього необхідна", - зазначив Фрідріх.

Німецька прокуратура раніше повідомила про те, що у неї є підстави підозрювати міністра у розголошенні службової інформації, пов'язаної зі справою екс-депутата бундестагу від Соціал-демократичної партії Німеччини Себастьяна Едаті, якого викрили в зберіганні дитячої порнографії.

За даними правоохоронних органів, торік, обіймаючи посаду голови МВС, Фрідріх поінформував керівництво СДПН про те, що ім'я парламентарія спливло в ході міжнародного розслідування справи про дитячу порнографію, чим порушив службову таємницю.

Фрідріх, проте, зазначив, що, як і раніше, вважає, що діяв "з політичної та юридичної точок зору правильно".

Заява Фрідріха про припинення виконання ним своїх службових обов'язків – одна з найшвидших відставок в історії Федеральної Республіки. Колишній глава МВС керував міністерством продовольства і сільського господарства ФРН близько 2 місяців - з 17 грудня 2013 року.