Кличко: У нас є декілька днів, щоб повернути Конституцію 2004 року

Україна знаходиться в критичному стані, що заговорення питання змін до Конституції неможливі

Як повідомляє кореспондент Еспресо.TV, про це на погоджувальній раді в парламенті заявив лідер фракції УДАР Віталій Кличко.

«В країні економічна і політична криза - це наслідки так званого керування країною… Люди, які вийшли на вулицю вимагають переформатування країни і змін правил гри, бо в цих умовах вони не можуть існувати», - заявив Кличко.

За його словами, Партія регіонів намагається «заговорити, те що нам потрібно написати нову Конституцію». «На Банковій кажуть, що до вересня ми можемо Конституцію писати, але вибачте будь ласка, ми знаходимось в тому критичному стані, коли люди вимагають негайно їх почути». 

«Існування цього парламенту виправдано лише, якщо виконаємо три речі: перше, спонукати Генпрокуратуру закрити всі кримінальні провадження і негайно, а не протягом місяця. Активісти мають бути не під домашнім арештом, а на волі. І не тільки ті справи, мають бути закриті, що порушені до 2 лютого. Тому нехай Пшонка приходить і оголошує про повне виконання закону з трибуни», - зазначив Кличко. 

«Друге, Рада має прийняти постанову, якою підтвердити дію Конституції 2004 року. І українські експерти і європейські структури встановили, що з повернення до Конституції 1996 року відбулося з порушеннями», - сказав політик. 

Третім пунктом, за його словами, має бути створення «технічного уряду реформ», який зможе забезпечити Україні підтримку демократичних країн. «Нажаль з інших джерел допомоги не буде, колі дуже скоро люди вийдуть за зарплатами, і вийдуть на Сході, буде пізно жалкувати про втрачену можливість», - заявив Кличко.