Литвин пропонує Раді прийняти його двоготривалу миротворчу постанову

Позафракційний народний депутат Володимир Литвин запропонував парламенту проголосувати за постанову, яка мала б силу закону і розпочати процес врегулювання кризи

Як повідомляє кореспондент Еспресо.TV, про це Литвин заявив на погоджувальній раді.

У цій постанові має бути визначено, «на яких принципах буде розвиватись конституційний процес, підходи до формування Кабміну, розширити базу політичної опори в уряді та механізми підзвітності уряду Верховній Раді».

Також Литвин запропонував створити ТСК, яка б напрацьовувала текст угоди і зміни до Конституції. Остаточне рішення щодо зміни Конституції, за пропозицією Литвина, має бути 5 вересня на наступній сесії.

Крім того, Литвин запропонував звернутися до президента, щоб було обговорення кандидатури прем’єра і складу Кабміну у Верховній Раді. Призначений уряд у 10 денний термін має представити свій план дій по подоланню кризи, «щоб цей план був затверджений Радою, якщо ні то імовірно уряд має піти у відставку».

Також ця постанова має доручити СБУ «негайно розслід всі факти сепаратизму і про результати доповісти Верховній раді. ГПУ має зробити повне розслідування загибелі, поранень травмувань і насильства учасників подій, і двічі на місяць інформувати депутатів до повного завершення розслідування»

У разі непідтримки його  постанови Литвин пропонує розглянути повернення до Конституції 2004 року. «Правники говорять, що це можливо, але потрібна конституційна більшість», - пояснив він.