Меркель: ЄС поки не збирається запроваджувати санкції проти української влади

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель не вважає обов'язковим заходом для врегулювання кризи в Україні запровадження санкцій щодо українських чиновників

Про це повідомляє агентство Reuters, передає "РБК-Україна".

Після зустрічі з опозиційними лідерами Меркель назвала рішення української влади амністувати активістів Євромайдану позитивним кроком.

На її думку, необхідно робити подальші кроки щодо створення перехідного уряду й енергійного проведення конституційної реформи.

Аналогічний погляд має і заступник голови фракції партійного блоку ХДС/ХСС в бундестазі Андреас Шоккенхофф. На його думку, питання про заборону на в'їзд до ЄС представників української влади потребує подальшого обговорення. При цьому політик підкреслив, що навіть під час сьогоднішньої кризи повинна зберігатися "чітка європейська перспектива для України".

Нагадаємо, сьогодні лідери української опозиції Віталій Кличко та Арсеній Яценюк зустрілися з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Після зустрічі Яценюк заявив, що ЄС готовий надати фінансову допомогу новому українському уряду.