Найбільші bitcoin-обмінники відновили роботу

Словенськbq Bitcoin-майданчик Bitstamp в суботу ввечері заявиd про відновлення роботи і відновлення операцій за транзакціями

Bitstamp є одним з найбільших у світі обмінників віртуальної валюти, проте його робота була фактично зупинена чотири дні тому після того, як стало відомо про технічної уразливості, пов'язаної з Bitcoin.

Відзначимо, що майже одночасно з Bitstamp про припинення роботи заявив і Bitcoin-оператор Mt.Gox, що базується в Японії. Тут також повідомили про виникнення технічних проблем і призупинення операцій, повідомляє Cybersecurity.ru.

Згідно з повідомленням Mt.Gox виявлена ​​уразливість дозволяла підміняти дані про транзакції з віртуальною валютою, а також вносити зміни в транзакції. І хоча подібна уразливість не може сприяти в розкраданні самих віртуальних грошей, оператор майданчика заблокував операції до з'ясування обставин.

Достовірно невідомо, чи йде мова у випадку з Bitspamp і Mt.Gox про одну й ту ж проблему або ж два майданчики зіткнулися з різними проблемами.

У Mt.Gox і Bitstamp кажуть, що оновили їх програмне забезпечення та відтестували його. Замороження операцій в Mt.Gox тривало майже тиждень. Обидві площадки відзначають, що депозити клієнтів ніяк не постраждали і всі їхні віртуальні заощадження в цілості.

Обидві площадки заявили, що відновили операції в суботу ввечері (у випадку з Mt.Gox це було вже неділя).

Відзначимо, що зараз в інтернеті працюють безліч bitcoin - обмінників, які взаємодіють один з одним за допомогою спеціального мережевого протоколу. У цьому протоколі і були виявлені проблеми. У зв'язку з цим, незрозумілою є ситуація з іншими bitcoin - обмінниками, що не переривали операцій і не заявляли про оновлення програмного забезпечення. Про „скрутні часи” електронної валюти та її перспективи – читайте в спеціальному матеріалі Еспресо-TV.