Собаки роблять своїх власників більш комунікабельними та здоровими

Собака у якості домашньої тварини допомагає налагодити спілкування з людьми, а також підтримує серце здоровим, стверджують вчені

Спеціалісти з Університету Чикаго дійшли висновку, що власники собак відчувають себе менш ізольовано від суспільства, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

В той самий час інші домашні тварини, в тому числі кішки, рептилії та гризуни, ніяк не впливали на комунікативні здібності своїх власників.

"Не знаю щодо вас, але протягом років я знайомився з сусідами через дітей та домашніх тварин", - зазначає один з учасників дослідження професор Джон Качоппо.

Екс-ветеринар Кріс Лоуренс також нагадав про загальновідомий факт - коли собаки зупиняються для "спілкування", їхні власники зазвичай також починають говорити між собою. За його словами, кішки не є настільки мобільними, як собаки, а такі тварини, як щурі, дуже розумні, але не взаємодіють між людьми.

"Стара приказка стверджує, що не ви володієте кішкою, а вона вами. Кішки, як правило, взаємодіють, коли самі того захочуть, у той час як собаки йдуть на контакт завжди, коли це потрібно вам", - стверджує він.

Окрім того, дані досліджень свідчать, що власники домашніх тварин мають більш здорову серцево-судинну систему, але й тут кращі результати показують ті, хто тримає собак. Експерти вважають, що це пов'язано з необхідністю вигулювати тварину при будь-яких погодних умовах.