В Сочі затримали євродепутата-трансгендера за прапорець з "пропагандою гомосексуалізму"

Італійський ЛГБТ- активіст, телеведуча та колишній депутат італійського парламенту Володимир Луксурія повідомила про затримання поліцією в олімпійському Сочі за прапорець з написом російською мовою "Гей - ок"

Про своє затримання Луксурія сама повідомила активістів гей-руху у Римі по телефону, передає "Газета.ru"

За словами Луксурії, після затримання її привезли в приміщення "з неоновим освітленням", де ніхто не говорить по-англійськи. Вона також попросила, щоб у справу втрутилася міністр закордонних справ Італії Емма Боніно.

Повідомлення про арешту Луксурії викликало обурення і осуд політичних діячів в Італії.

"Буремний, вільний, безстрашний до моральної поліції держави. Спасибі, @vladiluxuria", - написав лідер парламентської партії "Ліві — екологія — свобода"  і відкритий гей Нікі Вендола.

Інший депутат, Алессандро Зан, закликав президента Італії Джорджо Наполітано втрутитися і додав: "Якщо Луксурію не буде випущено в найближчі кілька годин, я готовий виїхати до Росії, і я запрошую усіх депутатів, які хочуть приєднатися".

Пізніше стало відомо, що Луксурію було звільнено.

Нагадаємо, раніше у різних країнах світу спортсмени, діячі культури і політики різних рівнів закликали до бойкоту Олімпіади у Сочі через гомофобні закони, прийняті у Росії. Прихильники ідеї бойкоту порівнювали Олімпіаду у Сочі з Олімпійськими іграми у гітлерівському Берліні 1936 року. Тоді ідеї бойкоту також не знайшли підтримки у МОК, однак вже після Другої світової війни, комітет визнав передолімпійські дії помилкою і приніс публічні вибачення.