Власенко: Для повернення Конституції 2004 року не потрібно скасовувати рішення КС

Для повернення до Конституції 2004 року не потрібно скасовувати рішення Конституційного суду 2010 року

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко, коментуючи сьогоднішній виступ на погоджувальній раді представника президента у парламенті Юрія Мірошниченка.

«Мірошниченко або знову нічого не зрозумів, або робить вигляд, що не зрозумів. Адже ніхто і не пропонував втручатися в роботу Конституційного суду. І, не дивлячись на очевидну незаконність рішення Конституційного суду 2010-го, його ніхто не пропонує скасовувати рішенням Верховної Ради», - зазначив Власенко.

За його словами, у рішенні 2010 року «Конституційний суд написав - органам державної влади привести свої акти у відповідність з Конституцією 1996 року». «Для Верховної Ради (який є органом державної влади ) для виконання цього рішення Конституційного суду потрібно: 226 + висновок Конституційного суду + 300 (все це на двох сесіях). До сьогоднішнього дня цього зроблено не було. Саме тому, де-юре, повинна діяти Конституція 2004-го», - підсумував правник.

Нагадаємо, Юрій Мірошниченко раніше заявив, що рішення Конституційного суду щодо повернення до Конституції 1996 року було законним і не може бути переглянуто.