За законом про амністію у Запоріжжі закрили першу справу

За постановою прокурора було закрито кримінальне провадження за фактом блокування 26 січня цього року проїжджої частини проспекту Леніна у Запоріжжі

Як повідомили у прес-службі прокуратури області, на виконання вимог закону «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» процесуальний прокурор виніс постанову про закриття кримінального провадження за фактом блокування 26 січня цього року проїжджої частини проспекту Леніна.

Окрім того, група процесуальних прокурорів готує клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності 49 осіб, яким було повідомлено про підозру у спробі захоплення будівлі Запорізької облдержадміністрації та організації масових заворушень (ч.2 ст.15, ч.1 ст.341 та ч.1 ст. 294 КК України). 

Протягом доби, як зазначили в прокуратурі, ці клопотання будуть направлені до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, вчора майданівці передали владі приміщення КМДА та відкрили проїзд по вулиці Грушевського. Після цього лідери фракцій «Батьківщина» і «Свобода» Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок поїхали на зустріч з Генпрокурором Віктором Пшонкою з вимогою оприлюднити заяву про декриміналізацію протестувальників. Через чотири години перемовин Пшонка заявив, що закон про амністію набуває чинності, як і раніше зазначалося, 17 лютого.