Затриманого лідера "Патріота України" Білецького без суду перевели з СІЗО в колонію

Затриманого на Харківщині лідера організації "Патріот України" Андрія Білецького, який очікував судового засідання в СІЗО, без пояснень перевели в колонію посиленого режиму. Його побратими побоюються, що в колонії його можуть убити

Про це Еспресо.TV повідомив адвокат Білецького Едуард Вербинець. 

"Андрія справді перевели з СІЗО в Диканівську колонію. У нас було побачення з моїм підзахисним у цій колонії. Я переконався, що він живий, для мене це було найголовнішим питанням на той момент", - розповів Вербинець.

На якій підставі його підзахисного перевели з СІЗО в колонію юрист з'ясовує за допомогою офіційних запитів  до управління ДПтСУ в Харківській області та до прокуратури.

«Він зараз змушений дотримуватися тюремного режиму не будучи засудженим, наприклад, о 6 годині ранку підніматися і до відбою не має можливості прилягти, тільки сидіти на стільці. Це тюремний режим, який не повинен поширюватися на підсудних ! ",- заявив адвокат.

За словами захисника, через те, що Білицького перевели в колонію він не зміг підготуватися до судового засідання, яке було призначено на сьогодні в Дзержинському суді, але подсудний попросив про перенесення на 20 лютого.

Крім того, Білецького тримали в карцері через те, що він самостійно спорудив спортивний інвентар - гирю з піску і тканини. Про це розповіла його мати адвокату. 

Білицькому інкримінують організацію замаху на вбивство Сергія Колесника. 23 серпня 2011 біля будинку, де знаходиться офіс "Патріота України" відбулася стрілянина. Конфлікт стався після сварки на інтернет-форумі. Колесник під ніком "Сармат" посварився з " Деном 1988 ", який, нібито, був членом організації "Патріот України ". Фінал зустрічі кривавий - на лікарняному ліжку троє - два члени "Патріот України " з пораненнями від пострілів і Колесник з ножовими. Спочатку "патріоти" проходили у справі як свідки, але, коли розслідування передали столичним правоохоронцям, справу перекваліфікували в "замах на вбивство" і активісти стали підозрюваними.