Принц Вільям хоче знищити королівську колекцію виробів зі слонової кістки

Британський принц Вільям хоче, щоб усі предмети зі слонової кістки, що зберігаються в королівській колекції творів мистецтва, були знищені заради захисту слонів

Про це пише газета Guardian з посиланням на зоолога Джейн Гуделл, якій герцог Кембриджський нібито в цьому зізнався, передає "РИА-Новости".

Деякі твори з королівської колекції дуже старі і являють собою велику художню цінність. За даними видання, принц Чарльз розпорядився прибрати в запасники всі предмети зі слонової кістки у своїх резиденціях Кларенс-хаус і Хайгроу, проте мова про їх знищення не йшла.

Бажання принца Вільяма, які його представники не коментують, викликало похвали з боку деяких політиків. На їх думку, знищення предметів зі слонової кістки - краще нагадування про жахи видобутку цього матеріалу.

"Добре, що принц Вільям наполягає на цьому", - цитує газета слова депутата - консерватора палати громад Зака Голдсміта.

У суботу в Лондоні представники 46 країн світу підписали декларацію проти незаконної торгівлі дикими тваринами і дериватами. Лондонська декларація стала підсумком дводенної конференції, що пройшла в британській столиці. Документ, зокрема, зобов'язує країни підтримувати встановлену заборону на торгівлю слоновою кісткою, а також містить практичні заходи по боротьбі з нелегальною торгівлею рогами носорогів і бивнями слонів. Така торгівля не тільки загрожує існуванню цілих видів, а й підриває економіку і служить джерелом фінансування для кримінальних структур. Незаконний обіг тварин та їх дериватів щорічно оцінюється більш ніж в $19 млрд.