Ірландці з'ясували, що нові євробонди для Росії Україна ще не випустила

Ірландська фондова біржа скасувала своє рішення від 17 лютого про включенння в лістинг додаткового випуску дворічних українських євробондів через те, що вони ще емітовані

Про це з посиланням на агентство "Інтерфакс-Україна" повідомляє Еспресо.TV.

"Оскільки вказані цінні папери ще емітовані, рішення від 17 лютого про включення їх до лістингу і допуску до обігу було помилковим", - повідомляється на веб-сайті біржі.

Повідомлення про розміщеня суверенних українських євробондів на 2 млрд дол. під 5% річних та включення цих паперів до лістингу (список цінних паперів, допущених до торгів) Ірландської фондової біржі з'явилось учора.

Фахівці схиляються до думки, що український Мінфін попросту не встиг випустити згадані цінні папери. І коли це таки відбудеться, їх розмістять - на Ірландській або на якійсь іншій біржі, на якій авторизований наш Мінфін.

Як повідомлялося раніше, Росія в рамках грудневих домовленостей президентів Януковича і Путіна за рахунок коштів Фонду національного добробуту вже придбала дворічні єврооблігації на  $3 млрд з купоном 5% річних.

За словами міністра фінансів Росії Антона Сілуанова, наступний транш українських євробондів на $2 млрд планувалося викупити на цьому тижні.