Портнов закликає здаватись та нагадує протестувальникам про закон

Заступник голови адміністрації президента Андрій Портнов звернувся до протестувальників, які "вдався до радикальних дій", нагадавши, що вони вчиняють тяжкі злочини

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій прес-службою президента. 

"Сьогоднішні правопорушення мають ознаки особливо тяжких злочинів. Захоплення зброї, підрозділів і приміщень органів внутрішніх справ і безпеки, інші дії суворо караються законом", - наголосив Портнов.

"Закон дає певне визначення: суспільно небезпечна діяльність, яка полягає у свідомому, цілеспрямованому застосуванні насильства шляхом підпалів, убивств, тортур, залякування населення та органів влади, або втіленням інших посягань на життя чи здоров’я ні в чому не винних людей, або погроза вчинення злочинних дій з метою досягнення злочинних цілей, називається тероризмом. Суспільно небезпечна діяльність буде обов’язково каратися самим суворим чином", - запевнив заступник глави АП. 

Чиновник закликав протестувальників скласти зброю, щоб уникнути "суворого покарання". 

"Закликаємо всіх, хто вчинив ці злочини, здати зброю і уникнути суворого покарання. Вимагаємо негайно припинити незаконні дії. Здатися правоохоронним органам. Звільнити всі захоплені приміщення і транспортні комунікації. Зробити це необхідно заради збереження миру і спокою в нашій країні. Заради збереження єдності нашої держави і громадянського спокою", - йдеться у повідамленні Портнова.