Тігіпко тихо натякнув, що міг би бути прем'єром-миротворцем

Народний депутат від Партії регіонів Сергій Тігіпко оприлюднив заяву, в якій зазначив, що країні потрібен новий прем’єр, який буде ухвалювати рішення в інтересах країни та вестиме переговори з опозицією

«Опозиція поспішає прийти до влади. Влада запізнюється з ухваленням правильних рішень. Країна перебуває на межі дефолту. Люди дезорієнтовані. Кількість жертв зростає. Країна потребує термінового перемир'я сторін. Необхідно розвести сторони протистояння і розпочати негайний діалог, уникнути нових жертв», - йдеться в заяві Тігіпка, оприлюдненій його прес-службою.

На думку політика, «сторони конфлікту перебувають на крайніх позиціях. Їх потрібно пом'якшити для того, щоб довести ситуацію до стану діалогу. Найкраще це зробити з допомогою авторитетних міжнародних посередників. Про персональний склад посередників можна домовитися в найкоротші строки. Процес врегулювання не може обійтися без авторитетного прем'єра і уряду технократів, який буде підтриманий усіма сторонами конфлікту».

«Зараз уряд виступає на боці влади. А необхідно зробити так, щоб уряд ухвалював правильні рішення в інтересах всієї країни і поступово, крок за кроком, вирівнював економічну ситуацію, сприяючи тим самим врегулюванню політичного конфлікту. Новий прем'єр-міністр має стати суб'єктом переговорного процесу. Економічний прагматизм прем'єра наповнить переговорний процес конкретикою і ефективністю», - зазначив Тігіпко.