У Львові створили народну міліцію

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що в місті протестувальники створили власну міліцію, оскільки після захоплення ряду адмінбудівель силові структури в місті не працюють

Зміст

Про це він повідомив у своєму зверненні до мешканців Львова, передає Еспресо.TV.

"Минулої ночі внаслідок масштабного протесту у місті практично перестали повноцінно працювати силові структури. З відділень міліції невідомими було викрадено кілька сотень одиниць вогнепальної зброї. На сьогодні моїм завданням номер один є забезпечення безпеки громадян Львова. Маємо численні інформації про те, що ситуацією відсутності правоохоронних органів можуть скористатись кримінальні елементи, провокатори та банальні хулігани", - сказав Садовий. 

За його словами, в місті створено штаб з безпеки, який координує заступник міського голови, генерал-лейтенант армії Володимир Шевчук. 

"До кінця дня в рамках структури Муніципальної дружини міста будуть створені патрульні групи, до яких увійдуть працівники львівських підприємств, дружини місцевої Самооборони, Автомайдану, представники спортивних федерацій, депутати міської ради та дільничні інспектори міліції, які висловили готовність працювати для громади. Керівником Муніципальної дружини призначено полковника Ігора Темнова, який свого часу очолював управління Служби військ штабу Західного оперативного командування", - інформує львівський мер. 

Садовий зазначив, що активісти охорони міста матимуть ряд особливих відмінностей: "Добровольці Муніципальної дружини будуть мати на собі яскраво-жовті жилети з гербом міста спереду та написом "Охорона міста Львова" ззаду", - сказав мер. 

Він також закликав громадян всіляко допомагати та підтримувати охоронців міста. Також у місті створена гаряча лінія народної міліції, оскільки служба 102 нині не працює.

"Внаслідок подій минулої ночі і надалі не працює служба 102. Відтак прошу у випадку виникнення нестандартних ситуацій телефонувати на гарячу лінію міста – 297 59 11", - проінформував львівський мер. 

Садовий також закликав батьків пильнувати за своїми дітьми та не дозволяти їм ввечері бути на вулиці. Мешканців міста мер просить утриматись від мародерства та самосуду. 

Джерело: канал Львівської міської Ради на Youtube.