Тігіпко назвав харківських сепаратистів злочинцями

Регіонал Тігіпко розкритикував ідею федералізації

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Фейсбук нардепа. 

"Я категорично проти федералізації в Україні . Сама постановка цього питання злочинна. Спроба вирішити нагальні економічні та політичні питання шляхом федералізації призведе до поділу і, можливо, навіть до ліквідації країни. Це жахливий сценарій, але є сили , які дуже хочуть втілити його в життя.

Я допускаю , що серед учасників цього процесу є люди , які щиро помиляються . Саме до них , до здорових сил партії , я звертаюся : давайте вирішувати гарячі проблеми з холодною головою. Нам потрібна не федералізація , а реформа місцевого самоврядування. Люди мають обирати самі своїх регіональних керівників , місцеві органи влади повинні мати більше повноважень. Необхідно змінити принцип формування місцевого та центральних бюджетів .

Гроші , зароблені в регіонах , повинні залишатися на місцях в значній своїй частині . У цьому випадку території будуть зацікавлені у своїй регіональній економіці , створенні нових робочих місць та залучення інвесторів . Одночасно з цим потрібно провести найжорстокішу боротьбу з корупцією на всіх рівнях. Всім потрібно схаменутися , зупинитися і прийняти серйозні , зважені рішення . У наших руках доля країни. Звертаюся до керівництва партії: спекуляції на емоціях до добра не доведуть. Партійні лідери зобов'язані повернути партійне життя в конструктивне русло. Чи не втягуйте свою політичну силу в політичну авантюру. За вами людські долі!", - сказано в заяві.

Нагадаємо, що у Харкові сьогодні відбувається з'їзд депутатів усіх рівнів.