Українська лижниця Марина Лісогор вибачилася, що попалася на допінгу в Сочі

Марина Лісогор пояснила, що заборонена речовина потрапила в її організм разом з ліками, які вона використовує після операції на щитовидній залозі

Про це повідомляє Еспресо. TV з посиланням на прес-службу Національного олімпійського комітету.

"Насамперед хочу вибачитись перед всією Олімпійською родиною, всією громадськістю за такий неприємний інцидент. Це моя особиста провина. Але я хочу заявити, що у цьому не було злого умислу. Під час засідання Дисциплінарної комісії МОК я розповіла теж саме, всю правду. Ще раз перепрошую", - зазначила Марина Лісогор Після засідання Дисциплінарної комісії Міжнародного Олімпійського Комітету.

За словами спортсменки, у 2004 році їй прооперували щитовидну залозу, і лікар-кардіолог приписав для підтримки фізичного стану "предуктал". Ці ліки знаходяться у вільному продажу і широко використовуються у лікарській практиці.

Перед використанням препарату Лісогор пересвідчилася, що він не містить заборонених речовин. Тож на Олімпійських іграх застосувала ці ліки знову. Як виявилося, з 1 січня 2014 року компоненти препарату внесені до списку заборонених для застосування у змагальний період.

Учора повідомлялося, що головний тренер лижної збірної України Валерій Лесніков спростував чутки про те, що українки мають проблеми з допінгом.